EEN ECHT FAMILIEBEDRIJF

Meer familiebedrijf dan Bakkerij van der Westen vind je zelden. Vader Ad en moeder Willy, samen met hun 5 kinderen, Gerrie, Eddy, Randy, Timmy en Wendy zijn het hart van de bakkerij. Hun liefde en passie voor het bakken van echt bio brood en de biologische markt is groot. Met de paplepel in gegeven zeg maar…. Samen met vele goed geschoolde en even hartstochtelijke bakkers en andere medewerkers staan ze iedere dag weer volledig klaar om de klant en de consument optimaal te bedienen met een volledig biologisch brood en banketassortiment.



3 GENERATIES

Begonnen in 1950 als lokale warme bakker in Made. Totdat Ad van der Westen het bedrijf van zijn vader overnam en uitbreidde. Ad ging steeds meer biologische ingrediënten gebruiken, omdat hij weerstand had tegen het gebruik van allerlei broodverbeteraars. Inmiddels is Bakkerij van der Westen al meer dan 40 jaar een volledig biologische bakkerij. Ad leerde zuurdesembrood maken bij Lima en nam, toen Lima wilde stoppen met het broodbakken, de Lima bakkerij over. Ook leerde hij Spaans desem brood bakken in Spanje en werd de Zonnemaire bakkerij in Rotterdam overgenomen. Toen de nieuwe bakkerij in Waspik geopend werd, kwamen definitief alle 5 de kinderen: Gerrie, Eddy, Randy, Wendy en Timmy aan boord. Met veel daadkracht en innovatie werden de mooiste biologische brood- en banketproducten ontwikkeld. Werkend vanuit 4 productielocaties. De vers brood- en banketlocatie in Waspik, een locatie specifiek voor glutenvrij in Gilze, een aparte locatie voor vegan en GV in Waspik en voor handgemaakt slowbaking en Demeter brood in Made. In juni 2021 werd bakkerij Verbeek uit Brummen overgenomen.

HISTORIE BAKKERIJ VERBEEK

Bakkerij Verbeek kent ook een lange en rijke historie. Ontstaan in 1965 als lokale warme bakker in Brummen onder de naam Bulthuis. Bulthuis startte met het bakken van BD-brood voor het antroposofische instituut Michaels hoeve. Dat groeide uiteindelijk uit tot een volledig biologische bakkerij voor de natuurvoedingsmarkt. In 1980 nam een medewerker, Dick Verbeek, de Bulthuis bakkerij over. Zo ontstond de uiteindelijke naam: Bakkerij Verbeek. Bakkerij Verbeek is sinds 1972 volledig biologisch en heeft eveneens een groot assortiment puur biologisch brood en banket. In juni 2021 nam bakkerij van der Westen Bakkerij Verbeek over.

MEER DAN 80 JAAR BIO BROOD ERVARING GEBUNDELD

Samen hebben deze beide bakkerijen meer dan 80 jaar ervaring in het bakken van biologisch brood. En dus heel veel bakkerskennis hoe uit pure biologische en enkelvoudige ingrediënten prachtig brood en banket te kunnen bakken.



Loading
Loading