EERLIJK BROOD MET KARAKTER

Op authentieke wijze gebakken
Zonnemaire hecht veel waarde aan een duurzaam productieproces. Het graan wordt vers gemalen tussen ambachtelijke molenstenen. Na gereedheid wordt het deeg handmatig gemengd en gekneed, om daarna optimaal te kunnen rijzen. Het brood wordt in traditionele ovens gebakken en krijgt zo de originele smaak. Dat maakt Zonnemaire zo bijzonder!



HANDGEMAAKT BIOLOGISCH-DYNAMISCH BROOD

Een uitgebreid assortiment Zonnemaire authentieke biologische broden van excellente kwaliteit. Ambachtelijk handgemaakt brood op basis van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Deze Duitse en Demeter broden, worden op bijzondere wijze bereid. De zorgvuldig geselecteerde zaden en granen worden eerst gekookt, waarna ze worden afgekoeld en toegevoegd aan het deeg.

Het geknede brooddeeg wordt met de hand gevormd. Elk brood krijgt daarna alle tijd om te rijzen en wordt op een traditionele stenen ovenvloer gebakken. Dit zorgt voor heerlijk versgebakken brood met een geweldig mooi structuur. Zonnemaire biologisch-dynamisch brood dat garant staat voor een heerlijke volle smaak in vele variaties.

 
Biologische tarwe vormt de basis van Zonnemaire brood. Deze tarwe komt o.a. uit het zonnige Frankrijk • Het graan wordt wekelijks vers gemalen tussen molenstenen door een windmolen in Made
In de bakkerij wordt het deeg, zonder hulpstoffen, ambachtelijk gemengd en gekneed • Vloerbrood wordt op een specifieke manier met de hand opgerold
Zuurdesem zorgt, volgens een eeuwenoude methode, voor het rijzen • De verschillende soorten brood worden in twee ovens gebakken. Eén oven heeft nog een traditionele stenen ovenvloer
De bruingebakken broden gaan direct op weg naar vele winkels • U heeft de volgende ochtend een heerlijk vers brood van ongeëvenaarde kwaliteit op tafel!
 
Aan het laden
Aan het laden