EERLIJK BROOD MET KARAKTER
Op authentieke wijze gebakken
Organic Family Bakery hecht veel waarde aan een duurzaam productieproces. Het graan wordt vers gemalen tussen ambachtelijke molenstenen. Na gereedheid wordt het deeg handmatig gemengd en gekneed, om daarna optimaal te kunnen rijzen. Het brood wordt in traditionele ovens gebakken en krijgt zo de originele smaak. Dat maakt ons zo bijzonder!
DEMETER BRODEN
Met ons biologisch dynamisch assortiment gaan wij een flinke stap verder dan alleen het gebruik van biologische grondstoffen. Voor de graanselectie hebben wij een jarenlange intensieve samenwerking met ambitieuze Demeter boeren. Zo komen wij tot een topselectie van granen, die op biologisch dynamische wijze zijn geteeld en Demeter-gekeurd. Tegelijkertijd realiseren we een belangrijk stuk bewustwording in de samenwerking tussen boer, bakker en consument.
Zorgvuldig geselecteerde zaden en granen worden eerst gekookt, waarna ze worden afgekoeld en toegevoegd aan het deeg. Het deeg voor deze hoofdzakelijk Demeter broden bestaat voor maar liefst 50% uit dit kookstuk en natuurdesem. Het brooddeeg wordt met de hand gevormd. Elk brood krijgt daarna alle tijd om te rijzen alvorens het wordt gebakken. De demeter broden worden van Nederlands biologisch dynamisch graaN gebakken. Biologisch-dynamisch brood dat garant staat voor een heerlijke volle smaak en dagenlang lekker vers blijft. Verkrijgbaar in vele variaties.