Pain boulot

Sonntag, 7. Mai 2017

Pain Boulot Grande & Pain boulot Céréal


Image title

Bonjour, ik ben het nieuwe Pain Boulot!

Ik ben een luchtig handgemaakt Frans desembrood, geïnspireerd op een traditionele Franse receptuur.                                                               Dus echt wel anders dan een typisch Nederlands brood!

Onze Zonnemaire biobakkers besteden heel veel aandacht aan mij.

Dat begint met het mengen van bloem en water en een rijping van enkele uren. Op dat moment wordt het enzym protease geactiveerd, een eiwit dat andere eiwitten omzet in mijn deeg. Het proces zorgt dat er sterke gluten worden gevormd om mij goed te laten rijzen. Dit proces versterkt ook mijn bijzondere smaak en kleur.

Na de rijping word ik gekneed tot een mooi glad deeg en krijg ik alle tijd om te rijzen en nog meer smaak te ontwikkelen. Dan is het extra hard werken geblazen voor mijn bakkers. Ze moeten mij keer op keer opnieuw met de hand vouwen. Hierdoor be-houd ik mijn luchtige structuur.

                  Mijn uiteindelijke vorm krijg ik in meerdere stappen. Mijn deeg wordt met                                                                                                                    

                        liefde en passie handmatig gevormd zodat mijn luchtige structuur be-              

                           houden blijft.  Daarna krijg ik nog eens alle tijd om te rijzen en kan ik                 

                         mijn volle smaak ontwikkelen. Het bakken op hoge temperatuur zorgt

                      uiteindelijk voor mijn knapperige en erg smaakvolle krokante korst.


Image title


Pain Boulot Grande 1200g

Ingrediënten: water, tarwebloem*, tarwedesem* (TARWE, water), gebuild meel* (TARWE), zout.

Pain Boulot Céréal 600g

Ingrediënten: water, tarwebloem*, tarwedesem* (TARWE, water), gebuild meel* (TARWE), zout, GERSTemout*, gebroken SPELT*, ROGGE*, GERST*, gebroken TARWE*, boekweit*, rijst*, HAVER*, durum* (TARWE), TARWEmoutbloem*







Laden
Laden