Zoeken
 
 

Verzekerd van échte desem in Zonnemaire brood!

Al meer dan 35 jaar wordt bij bakkerij Zonnemaire dagelijks origineel desembrood gebakken. Hierbij wordt altijd gebruik gemaakt van onze eigen desemcultuur. Om de hoge kwaliteit te garanderen wordt het brood elke week in het laboratorium van Lima gecontroleerd op de juiste kwaliteit en zuurtegraad.

Zonnemaire: Europa’s enige bakkerij die produceert onder licentie en controle van Lima
Eind jaren 70 startte Ad van der Westen met het bakken van brood op een alternatieve manier: gebakken op biologische basis en zonder toevoegingen. Hij kwam hierbij in contact met Lima en ging een jaar lang elke zondag naar Sint-Martens-Latem om zich het bakken van biologisch desembrood volledig eigen te maken. Na zes maanden ontving hij een licentie van Lima om origineel zuurdesembrood te bakken voor de natuurvoedingsmarkt.

Gebruik van 100% natuurlijke zuurdesem
Zuurdesemcultuur wordt bereid uit de spontane verzuring van biologisch volkoren spelt, rogge en/of tarwemeel. Als het moederdeeg eenmaal gerijpt is kan er elke dag verse desem bereid worden. De trage vergisting van het deeg geeft uiteindelijk de karakteristieke zure smaak aan het brood.

Echte zuurdesem is gemaakt zonder toevoeging van gist, suiker of druiven en bevat wilde gist die van nature aanwezig is. Een desemcultuur wordt gemaakt door water met meel te mengen, deze door te roeren en aan te lengen totdat er voldoende cultuur is om een moederdeeg te maken. Dit moederdeeg vormt de basis om desem te maken.

Geen zuurdesempoeders
Zonnemaire brood wordt gebakken van biologische ingrediënten en eigen desemcultuur. Gebruik van zuurdesempoeders staan haaks op onze visie en worden dan ook niet toegepast.

 

 

Glutenvrij op basis van rijstmaïs

Biologische Bakkerij Van der Westen blijft nieuwe producten ontwikkelen. Zo zal het glutenvrije assortiment worden uitgebreid met producten op basis van rijstmaïs. Consumenten blijken dit enorm te waarderen, waarna besloten is om ook glutenvrije producten op basis van deze grondstof te gaan ontwikkelen.

 

 

Zonnemaire afbakproducten nieuwe stijl

Inmiddels heeft Zonnemaire de verpakkingen van de koekjes en afbakbroodjes volledig vernieuwd. De nieuwe verpakking hebben een frisse kleurstelling en het vernieuwde logo wordt krachtig en herkenbaar gecommuniceerd. Hiermee wordt de hoge kwaliteit van de producten extra onderstreept in de schappen van de winkels.

 

 

Nieuwe website online!

Met deze vernieuwde website slaat Zonnemaire een nieuwe weg in. Om zo alle producten en nieuwe ontwikkelingen op uitgebreide wijze aan u te kunnen presenteren! Maar ook allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden rondom duurzame voeding en biologisch brood en banket zijn te vinden op deze site. Graag willen we u deelgenoot maken van ‘Zoveel meer Zonnemaire’. Schrijft u zich direct in voor de Zonnemaire nieuwsbrief en we houden u vanaf vandaag helemaal op de hoogte!

 

 

Opening Estafette Bos en Lommer

De versafdeling wordt een steeds belangrijker onderdeel binnen natuurvoedingswinkels. Als service zorgt Zonnemaire voor extra advies en begeleiding van winkeliers en hun medewerkers. Een medewerker van Zonnemaire vertelt dan alles over biologisch brood en banket en zorgt voor optimale presentatie en ondersteuning in de winkel. Onlangs was dit het geval bij de officiële opening van Estafette Bos en Lommer in Amsterdam. Biologische bakkerij Ad van der Westen is dan ook supertrots op de nauwe samenwerking met Estafette Odin, die al het vijfde jaar is in gegaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zoveel méér Zonnemaire.
 

Disclaimer | Consumentenservice | Sitemap | Design Abbozzo